MHP'li Adan: Tribünleri siyasi planlarına alet etmeye çalışan kirli zihinler devreye girmiştir

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Fatih Karagümrük Spor Kulübü tesislerini ziyareti sırasında konuştu. Adan, "Tribünleri, siyasi planlarına alet etmeye çalışan kirli zihinler devreye girmiştir. Genel başkanımızın kaygısının ne kadar yerinde olduğu Bursa'da oynanan maçta ortaya çıkmıştır. Bölücü örgüt sempatizanları üzerinden Bursaspor'u tahrik etmeye kalkanlar, hak edilen cevabı almışlardır" dedi. TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Karagümrük Spor Kulübü'nün, Fatih'te bulunan tesislerini ziyaret etti. Fatih Karagümrük Spor Kulübü Futbol Akademisi Direktörü Savaş Çam, Celal Adan'ı tesis girişinde karşıladı. Adan, ziyareti sırasında basın toplantısı gerçekleştirdi.
"BAZI KULÜP YÖNETİCİLERİ CİDDİYE ALMADI FEDERASYON ATIL KALDI" Sözlerine şehitler Piyade Sözleşmeli Er Adem Avunan ve Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu ile Kahramanmaraş depremlerin ölenleri anarak başlayan Adan, "Karagümrük, Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarının yüreğinde ayrı bir yere sahiptir. Şüphesiz bunu en veciz ifadesiyle ortaya koyan da liderimiz Sayın Devlet Bahçeli olmuştur. 2015 yılında kurduğu cümle halen hafızalardadır. 'İstanbul'un bütün semtlerini iyi bilirim, Karagümrük'e de sevdalıyım' sözü bizim sevdamızın yeni olmadığının ispatıdır. Karagümrük gibi güzel örneklerin varlığına rağmen, Türk futbolunda son günlerde şahit olduğumuz görüntüler bizi derinden yaralamaktadır. Yeşil sahaları karartan çirkin tablolar ortaya konmaktadır. Tribünleri, siyasi planlarına alet etmeye çalışan kirli zihinler devreye girmiştir. Ülkemiz çok acı bir felaketin etkilerini atlatmaya çalışırken birtakım fırsatçılar meydana çıkmış, taraftarları kışkırtmaya başlamışlardır. Bir yandan algı operasyonuyla devleti aciz göstermek isteyenler diğer yandan istifa çığırtkanlığı yapmaktadır. Bazı kulüp yöneticileri meseleyi yeterince ciddiye almamaktadır. Futbol Federasyonu müdahalede atıl kalmaktadır. Ortada sinsi bir kışkırtma, alçak bir provokasyon vardır. Önü alınmadığı takdirde çok daha tehlikeli bazı hadiseleri tetikleme ihtimali verilmiştir" dedi.
"BURSASPOR'U TAHRİK ETMEYE KALKANLAR HAK EDİLEN CEVABI ALMIŞLARDIR" "Bu hususta gerekli uyarıları yapan liderimiz, tribünlerde siyasi kaos üretme heveslerini deşifre etmiştir" ifadesini kullanan Celal Adan, "Bu iş sanıldığı gibi bir avuç fanatik ve holigan grubun harcı değildir. Yangına körükle gidenler ateşe benzin dökenler perde arkasında gizlenmektedir. Amaç çatışma ortamını yaratmak, kargaşa senaryolarını hayata geçirmektir. Nitekim sayın genel başkanımızın bu kaygısının ne kadar yerinde olduğu Bursa'da oynanan maçta ortaya çıkmıştır. Bölücü örgüt sempatizanları üzerinden Bursaspor'u tahrik etmeye kalkanlar, hak edilen cevabı almışlardır. Kürt vatandaşlarımız bizim öz ve öz kardeşlerimizdir. Fakat terörizmin borazanlığı yapanlar, sporcu kabul edilmemelidir. Bebek katilinin fotoğrafını dalgalandıranlar, gol sevincinde ona selam yollayanlar, misafir takımlara saldırıp tehdit edenler, eli kanlı eşkıyayla aynı muameleyi görmelidir. Elbette, Türk milletinin irfanı derin, ufku geniştir. Bu sebeple de tribünlere çekilen operasyon amacına ulaşmayacaktır. Fakat sergilenen görüntüler politika adına da spor adına da utanç vericidir" diye konuştu. "SUSKUNLUĞA GÖMÜLENLER EN AZ İSTİFA ÇIĞLIĞI ATANLAR KADAR SORUMLUDUR" Adan, "Provokasyona ses çıkarmayanlar, kosu görmezden gelenler, millete hesap vermek zorundadır. Suskunluğa gömülenler, en az istifa çığlığı atanlar kadar sorumludur. Liderimiz, Türk sporunun karanlığına, Türk sporunu karanlığa boğmak isteyenlere karşı yalnızca ikazda bulunmamış, mesuliyetini yerine getirmeyenlere karşı da tepki göstermiştir. "Karagümrük çocuğu Devlet Bahçeli" tezahüratı altı boş bir laf değildir. Karagümrük de Milliyetçi Hareket Partisi'ne bugünlük değil, ömürlük sevdalıdır. Sevdalılardır. İkisi de ayak oyunlarının figüranı değil, kendi hikayesinin kahramanı olmaya kararlıdır. Aldığı netice ne olursa olsun inananların her zaman yanındadır. Fatih'in Bizans'ın surlarında açtığı ilk gedik burasıdır, Karagümrüklü tombalacılara kadar uzanmaktadır. Şanlı renkleri, ateşin kırmızısından, dumanın siyahından gelmektedir. Bu yüzden de Türk futbolunu sürüklemeye çalıştıkları fitne ateşine en sağlam cevabı Karagümrük verecektir. Bundan sonra biz de liderimizin işaret ettiği doğrultuda Karagümrük'ün arkasında duracak, asırlık yürüyüşünde kulübümüzü yalnız bırakmayacağız" şeklinde konuştu. Kulüp tarafından yurt dışında olması sebebiyle ziyarete katılamadığı bildirilen Fatih Karagümrük Spor Kulübü Başkanı Süleyman Hurma'nın hediye ettiği forma, toplantı sırasında Celal Adan'a takdim edildi. Basın toplantısının ardından tesislerde bulunan futbol sahasına inerek altyapı futbolcularıyla bir araya gelen Adan, daha sonra tesisten ayrıldı. DHA
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website