Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya silahlı saldırı

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya bugün uğradığı silahlı saldırıda yaralandığı açıklandı. Yerel medya Başbakan Fico’nun hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Slovakya Başbakanlığı Fico'nun hayati tehlikesinin bulunduğunu duyurdu.
SLOVAKYA MUHALEFET PARTİSİ LİDERİ SİMECKA’DAN SİLAHLI SALDIRI AÇIKLAMASI Slovakya Ulusal Konseyi Başkan Yardımcısı ve ana muhalefet partisi Progressive Slovakia lideri Michal Simecka, Başbakan Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırıyı kınadı. Simecka, yaptığı açıklamada, “Başbakan Robert Fico'nun Handlova'da vurulması karşısında şok oldum ve dehşete kapıldım. Tüm şiddet olaylarını kesin bir dille ve şiddetle kınıyoruz. Başbakan Fico'nun iyi olmasını ve bu korkunç eylemin en kısa zamanda aydınlatılmasını ümit ediyoruz” dedi. Fico, Handlova’da düzenlenen hükümet toplantısının ardından silahlı saldırıya uğradı. Slovakya medyası, Fico’nun hastaneye kaldırıldığını duyurdu.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SLOVAKYA BAŞBAKANI FİCO'YA YÖNELİK SUİKAST GİRİŞİMİNİ ŞİDDETLE KINIYORUM Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yönelik gerçekleştirilen menfur suikast girişimini şiddetle kınayarak, acil şifalar dilediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, “Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yönelik gerçekleştirilen menfur suikast girişimini şiddetle kınıyor, saldırıda yaralanan Sayın Fico'ya acil şifalar diliyorum. Slovakya halkına ve hükûmetine, ülkem ve milletim adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. FİALA: ŞOK EDİCİ Çekya Başbakanı Petr Fiala, Fico’ya düzenlenen saldırının şok edici olduğunu belirterek, “Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun vurulduğu haberi şok edici. Başbakan'a en kısa zamanda geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddete müsamaha gösterilmemeli ve toplumda yeri olmamalıdır” ifadelerini kullandı.
SLOVAKYA CUMHURBAŞKANI CAPUTOVA: KINADIĞIM ACIMASIZ VE PERVASIZ SALDIRI BENİ TAMAMEN ŞOK ETTİ Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova, Başbakan Fico’ya yönelik silahlı saldırıyla ilgili “Bugün Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yapılan ve mümkün olan en güçlü ifadelerle kınadığım acımasız ve pervasız saldırı beni tamamen şok etti. Bu kritik anda kendisine güç ve hızlı iyileşme diliyorum. Düşüncelerim onun ailesi ve yakınlarıyla birlikte” açıklamasını yaptı. MACARİSTAN CUMHURBAŞKANI ORBAN: ARKADAŞIM BAŞBAKAN ROBERT FİCO'YA MENFUR SALDIRI BENİ DERİNDEN SARSTI Macaristan Başbakanı Viktor Orban “Arkadaşım Başbakan Robert Fico'ya yapılan menfur saldırı beni derinden sarstı. Sağlığı ve bir an önce iyileşmesi için dua ediyoruz! Tanrı onu ve ülkesini korusun!” dedi.
LEYEN: BAŞBAKAN FİCO’YA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırıyı kınadığını açıkladı. Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen, “Başbakan Robert Fico'ya yönelik alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu tür şiddet eylemlerinin toplumumuzda yeri yoktur ve en değerli ortak değerimiz olan demokrasiye zarar vermektedir. Düşüncelerim Başbakan Fico ve ailesiyle birlikte” dedi.
MİCHEL: ŞOK OLDUM Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de saldırı haberiyle şok olduğunu ifade ederek, “Slovakya Başbakanı Fico'nun Handlova'daki Slovak Bakanlar Kurulu toplantısının ardından uğradığı saldırı haberi karşısında şok oldum. Hiçbir şey şiddeti ya da bu tür saldırıları haklı gösteremez. Düşüncelerim Başbakan ve ailesiyle birlikte” dedi. SLOVAKYA BAŞBAKANLIĞI: FİCO’NUN HAYATİ TEHLİKESİ VAR Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun sosyal medya platformu Facebook resmi hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “R. Fico bugün suikasta uğradı. Birçok kez vuruldu ve şu anda hayati tehlikesi bulunuyor. Şu anda helikopterle Banska Bystrica'ya naklediliyor çünkü Bratislava'ya (başkent) ulaşması acil müdahale gereği çok uzun sürecek. Önümüzdeki birkaç saatte durumu netleşecek.”
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website