BM Genel Sekreter Yardımcısı Kaag'dan İBB'ye ziyaret


İnteraktif Uygulama
e-belediye










 
BM Genel Sekreter Yardımcısı Sigrid Kaag, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Vekili Ahmet Selamet'i ziyaret etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet tarafından başkanlık makamında ağırlanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Sigrid Kaag, tekrar İstanbul’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Türkiye’nin sürekli büyüyen bir ekonomiye sahip olduğunu, aynı şekilde İstanbul’un önemli metropollerden biri olarak öne çıktığını vurgulayan Kaag, “İnsan hakları çerçevesinde belediye hizmetlerinin herkes tarafından ulaşılabilir olması gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu bağlamda önemli bir başarı elde ettiğini söylemeliyim” diye konuştu.
Kadir Topbaş gibi vizyon sahibi yerel yönetim karar mercilerinin sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı gelişim için şart olduğunu belirten Kaag, İstanbul gibi hayal gücü ve teknik bilgiye sahip olan yöneticiler tarafından yönetilen kentlerin başarılı olduğunun altını çizdi. Kaag, “Birleşmiş Milletler olarak Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile işbirliği içerisinde olmaktan memnunuz. Gerçekleştireceğimiz ortak çalışmalara da önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaag'a yatırım ve hizmetler ile İstanbul ile ilgili detaylı bilgiler veren İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet de BM yetkililerini ve temsilciliklerini İstanbul’da görmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Başkan Kadir Topbaş'ın BM'de UNACLA Başkanı ve Genel Sekreter Ban Ki Moon'un 26 kişilik “Akil Adamlar” heyetinde olduğunu hatırlatan Selamet, İstanbul'un son yıllardaki başarısıyla dünya yerel yönetimlerine örnek olan şehirler arasında olduğunu kaydetti.


Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website