Burada görme engellilere etüt eğitimi veriliyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sesli Kütüphane, gençlerin eğitim hayatına büyük katkı sağlıyor. Kütüphane'de gönüllü öğretmenler öğrencilere etüt dersleri veriyor.
Görme engelli gençler, her hafta sonu eğitim için İBB Sesli Kütüphane’nin yolunu tutuyor.
Görme engelli olmasına rağmen, hiçbiri bunu hayatında engel olarak görmüyor. Hepsinin hedefleri Kimi YGS’ye hazırlanıyor, kimi TEOG sınavlarına…Hepsi iddialı, azimli, kitap kurdu gençler.Hepsinin gözleri ışıl ışıl. Gelecekten ümitliler.
Gençler, bu kütüphanede birebir ders aldıkları için, kendilerini özel hissettiklerini söylüyorlar. Hepsinin derslerinde büyük oranda düzelme olmuş .Notları yükselmiş.
İBB Sesli Kütüphane’ye gelen öğretmenlerin hepsi gönüllü. Hepsi işinde gücünde. Ama haftasonu tatilinde buraya gelecek kadar da özverili.
Çaylarını öğrencileriyle beraber yudumlayan öğretmenler bu hizmeti yapmaktan oldukça mutlu.
Edebiyat öğretmeni  olan Elif Hayta” Burada bizi gerçekten dinlemek isteyen , sizi anlamak için çaba gösteren bir sürü öğrenciyle karşılaşıyoruz. Bu da bize büyük bir keyif veriyor” şeklinde konuştu.
Hukuk Fakültesi’ni yeni bitirmiş stajyer avukat olarak görev yapan Kerem Baştoklu ise,”  biz bu çocuklara bir şeyler öğretmek için geliyoruz ama onlar bize daha çok şey öğretiyor. Hepsi mutlu çocuklar ve bize yaşama sevinci aşılıyorlar” dedi.

İBB Sesli Kütüphane Yöneticisi Esra Korkmaz, yaptıkları hizmetin karşılığını başarı olarak geri aldıklarını söyledi. Korkmaz, “Gönüllü öğretmenlerimizle öğrencilerimiz birebir etüt dersi yapıyorlar. Görme engelli çocuklarımız, hangi derse ihtiyacı varsa bize söylüyor. Biz de ona ders verebilecek gönüllü öğretmenimizi buluyoruz. Eğitim öğretim dönemi boyunca her hafta sonu Cumartesi günleri, düzenli olarak ders veriyoruz. 3 yıldır bu eğitimlere devam ediyoruz. 7. Sınıftan beri buraya devam eden öğrencimiz var. Bu sene 9. sınıf oldu. İstediği okulu kazanabildi. Çocukların notları 40-50’lerden 80-90 alan öğrenciler var. Bu da bizim için en büyük ödüldür” dedi.
İBB Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü’nün verdiği bu hizmetten ebeveynler ise oldukça mutlu.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF
 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website