Türkiye turizmi Almanya’da görücüye çıkıyor


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İnvestors Group (BIG) üyelerinden oluşan heyetle birlikte, bu yıl 50’ncisi düzenlenecek olan ITB Berlin Fuarı'na katılarak, Beyoğlu’nu ve Türkiye’nin turizm tanıtımını yapacak.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İnvestors Group (BIG) üyelerinden oluşan heyetle birlikte TB Berlin Fuarı'na katılacak.

Bu yıl 50’nci kez düzenlenecek olan, dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin Fuarı öncesinde, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri  Çetin Gürcün, bir araya gelerek turizm sektörü ve fuarı değerlendirdi.  Değerlendirme sonrası başkan Demircan, Beyoğlu İnvestors Group (BIG) üyeleri ve Beyoğlu Bölgesi otel yatırımcılarının da katıldığı basın açıklaması yaparak,  turizme yönelik düşüncelerini ve çalışmalarını paylaştı.
“Beyoğlu markasını büyütmek bizim için önemli bir hedef”
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Büyük kapasitelerimiz var. Kültür endüstrisinde, turizm endüstrisinde, son 12 yılda 6 bin yataktan, 45 bin yatağa geldik. 8 bin taneye yakında perakende sektöründe esnafımız var. Yeni istihdamımız burada 100 bin oldu. Dolayısıyla turizmle yatıyoruz, turizmle kalkıyoruz. Buradaki her türlü dalgalanma olumlu, olumsuz bizi her türlü etkiliyor. Dolayısıyla burayı dinamik tutmak, onlarla birlikte olmak, Beyoğlu markasını büyütmek, bizim için de önemli bir hedef. Çünkü bazen kendi markamızı ön plana çıkarmadığımızda, ülke markası altında kaybolma riskimiz de var. Gerçi Taksim Meydanı’nı bilmeyen yok. Galata Kulemiz yeterince popüler.  Ama biz yine de kendi noktamızı parlatmayı arzu ediyoruz. Çünkü bu turizm trendleri açısından da çok kıymetli. Hem de daha fazla yatırım almak. Bina stokumuzu yenilemek ve onları daha fazla insanın kullanımına açmak gibi hedeflerimizde söz konusu. Böyle organizasyon yapıldığından bunun hem maliyetleri insanlar açısından ucuz, hem de görünürlüklerini ifade etmesi  daha kolay oluyor. Hem de ülke markamıza katkı sağlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.
"İnsanların şehirlerden beklentileri ekonomidir"
İnsanların belediyecilikten beklentilerinin farklılaştığını belirterek sözlerine devam eden Demircan, “Sadece mekansal planlamaların; temizlik, imar, güvenlik, parklar, bahçeler, bunlar çok önemli şeyler. Ama zaten yapılması gereken şeyler. Ama insanların şehirlerden beklentileri ekonomidir. Yani; iştir, aştır, kalifikasyondur, gelecek umududur. Biz bir yandan yatırımcımızı, kategorize edip, hangi alanda hangi yatırımı yapacağını bilip, gençlerimizi de ona göre yetiştireceğimizi belirlersek, o zaman şehirde hizmet ettiğimiz insanların geleceklerini de planlamış oluyoruz. Dolayısıyla biz hedefimizi buradan koyduk. Beyoğlu’nun genci, gelecekte turizm endüstrisinde, kültür endüstrisinde çalışacak. O halde yatırıma ihtiyacımız var. Bunun dinamik olması gerekiyor, fark yaratması gerekiyor, inovatif olması gerekiyor. Hem daha çok kazanıp refahı arttırmak, hem de şehrimizi yaşanabilir kılmak için" diye konuştu.
“Almanya bizim en önemli kaynak pazarımız”
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün, “Almanya bizin en önemli kaynak pazarımız. Geçtiğimiz yıl 5.5 milyon ile kapattık ki, bütün o sözünü ettiğimiz olumsuzluklara rağmen yüzde 6.5 büyüme yakaladığımız bir pazar. Almanya pazarı ile ilgili yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Bende katılacağız fuara. Acentelerin başındaki kişilerle konuşarak satışların nasıl gittiğini, nerelerde sıkıntı yaşandığını konuşacağız. Alman tüketicisi Türkiye’yi çok seviyor. Yaşanan tüm olumsuzluklardan ötürü satışlar biraz yavaş gidiyor. Alman tüketicisi ortamı müsait gördükleri anda gelecekler. Normalde bir önceki yıl Şubat ayının ortasına  gelindiğinde Alman tüketicisinin yüzde 20’si yaz tatil paketini satın almıştı. Bu yıl ise Şubat ortası itibari ile bakıldığında bu sayı yüzde 11’e düşmüş. Yani tüketici de beklemede. Önümüzdeki birkaç ay ülke olarak çok büyük bir sıkıntı yaşamadığımız müddetçe, bizim turizm sektörümüz son dakika satışları ve son dakika operasyonları çok yetkin bir sektör. Bütün bu süreç dediğim gibi gelişirse, başta Almanya olmak üzere ciddi bir toparlanma ve hareketlenme yaşayacağımızı düşünüyorum” dedi.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF
 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website