Büyük Birlik Partisinin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 7. yılında Taceddin Dergahı'ndaki mezarı başında anılacak. Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınında helikopterin düşmesi sonucu beraberindeki 5 kişiyle yaşamını yitiren Yazıcıoğlu için yarın Taceddin Dergahı'ndaki mezarı başında anma töreni düzenlenecek.

Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas'ın Sarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da tamamlayan Yazıcıoğlu, 1972'de geldiği başkentte Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde eğitim gördü.
Yazıcıoğlu, 1968'de dernek çalışmalarına başladığı Şarkışla'da "Genç Ülkücüler Hareketi"ne katıldı. Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde göreve başlayan Muhsin Yazıcıoğlu, önce genel başkan yardımcılığı, ardından da genel başkanlık yaptı.
Daha sonra, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneğinin kurucu genel başkanı olan Yazıcıoğlu, 1980'e kadar MHP'de genel başkan müşavirliği görevinde bulundu.
12 Eylül 1980'deki askeri darbenin ardından "MHP ve ülkücü kuruluşlar davası" sanığı olarak cezaevine giren Yazıcıoğlu, 7,5 yıl burada kaldı, yargılama sonunda ceza almadı. Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfının başkanlığını yaptı.
1993'TE BBP'Yİ KURDU
Muhsin Yazıcıoğlu, 1987'de arkadaşlarıyla Milliyetçi Çalışma Partisinde (MÇP) siyasete girdi ve partinin genel sekreter yardımcılığı görevinde bulundu.
Yazıcıoğlu, 1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde Sivas milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 1992'de bir grup arkadaşıyla MÇP'den ayrılan Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993'te BBP'yi kurdu ve partinin genel başkanlığına seçildi.
1995'teki erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. dönem Sivas milletvekili olarak yeniden Meclis'e giren Yazıcıoğlu, daha sonra ANAP'tan istifa ederek BBP'ye döndü ve parti genel başkanlığını yeniden üstlendi.
Partisinden, 22 Temmuz erken genel seçimlerinde istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olan Yazıcıoğlu, 23. dönem milletvekilliğine seçildi. Böylece BBP de TBMM'de bir sandalyeyle temsil edilmeye başladı.
Daha sora yeniden BBP'ye katılan Yazıcıoğlu, 19 Ağustos'ta yapılan olağanüstü büyük kurultayda yeniden genel başkanlığa seçildi. Muhsin Yazıcıoğlu, evli ve iki çocuk babasıydı.
YAZICIOĞLU'NUN ÖLÜMÜ
Kahramanmaraş mitinginin ardından Yozgat Yerköy mitingi için havalanan Yazıcıoğlu'nun helikopteri, 25 Mart 2009'da saat 15.03'te düştü.
Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopterin enkazı, Keş Dağı yakınlarındaki "Kanlı Çukur" mevkisinde bulundu.
Otopsi raporu sonucu iç kanama geçirmesi sonucu öldüğü tespit edilen Yazıcıoğlu'nun cenazesine 48 saat sonra ulaşıldı.
TBMM Araştırma Komisyonu ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu olaya ilişkin birer rapor hazırladı. Raporda, kaza kırım çalışmalarındaki eksikliklere, kaza nedenini ortaya koyabilecek kayıp cihazların bulunamadığına yer verilmişti.
"ÜŞÜYORUM" ŞİİRİ
Muhsin Yazıcıoğlu, Mamak Cezaevi'nde bulunduğu dönemde yazdığı "Üşüyorum" başlıklı şiirde duygularını şöyle dile getiriyordu:
"Bir coşku var içimde bugün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum
Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak
istiyorum/Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi,
sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum." (AA)