8 Nisan öğle gündemi


Gündemi özet haberlerle İstanbul Ajansı'ndan takip edebilirsiniz.
- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Reform Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada “3 aylık vaatlerimizin ve seçim döneminde 81 vilayeti dolaşarak verdiğimiz vaatlerin yüzde 100'ünü gerçekleştirmiş olarak huzurunuzdayım” dedi.
- Davutoğlu, Reform Tanıtım Toplantısı’nın ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile 2016 Yılı Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Ayasofya Müzesi'nde gerçekleştirilecek "Aşk-ı Nebi" sergisinin açılışını yapacak.
- Dışişleri Bakanlığı'ndan Londra'da Türkiye ve İsrail heyetlerarası yapılan görüşmede Mavi Marmara sonrası ilişkilerin normalleşmesini sağlayacak anlaşma konusunda ilerleme kaydedildiği bildirildi. Görüşmede ayrıca, anlaşmanın çok yakında gerçekleştirilecek bir sonraki toplantıda sonuçlandırılması hususunda uzlaşıya varıldığı aktarıldı.
- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde, AK Parti Bayrampaşa İlçe Danışma Meclisi'ne katılacak.
- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Sanayi Odasında "Sağlık Bakanlığı Yerli Üreticilerle Buluşuyor" toplantısına, Haliç Kongre Merkezi'nde "Sekizinci Renk Otizm Farkındalık Lansman Gecesi" programına iştirak edecek.
- TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliği ile "13. eTürkiye Ödül Töreni" düzenlenecek.
- TÜİK, şubat ayına ilişkin sanayi üretim ve perakende satış hacim endekslerini açıkladı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %5,5 ve imalat sanayi sektörü endeksi %0,6 artarken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %1,7 azaldı.
İlçeler
- Üç ayların başlangıcı olan Regaip Gecesi’ni idrak etmek isteyen vatandaşlar Eyüp Sultan Camii’ne ve çevresine akın etti. Kandil için Eyüp Sultan’a gelenlere Eyüp Belediyesi tarafından kavurmalı pilav ikram edildi.
- Eyüp Belediyesi tarafından cadde ve sokaklarda bulunan BEDAŞ'a ait elektrik trafolarının temizlenme ve boyama işlemleri yapılıyor.
- Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,18 bağımsız bölüme 10 tapu daha vererek tapu sahiplerinin sevinç ve heyecanlarına bir kez daha ortak oldu.
- Otizme kamuoyunda farkındalık oluşturmak için Üsküdar Doğancılar Parkın’dan başlayıp Üsküdar Belediyesi önünde son bulan bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe; beyaz tişörtünü giyen kurum öğrencileri, aileleri, öğretmenler ve etkinliğe destek veren tüm Üsküdar halkı katıldı.
- Küçükçekmece Belediyesi, Türk Musikimizin deha sanatçısı Tanburi Cemil Bey'i vefatının 100. yılında bir dizi etkinlikle anıyor. Bu kapsamda 9 -18 Nisan tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerde, Küçükçekmeceliler Tanburi Cemil Bey’in müziği ile yeniden tanışacak; onu derinden tanıma şansına sahip olacak.
Kültür Sanat
- Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehirler ve medeniyetler üzerine hazırladığı kitabını tamamladığını, baskıya verildiğini bildirdi.
- Sultangazi Belediyesince "Uluslararası Mimar Sinan ve Su Sempozyumu" düzenlenecek.
- Anadolu Yazarlar Birliğinin, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iş birliği ile düzenlediği Uluslararası Öğrenciler Akademisi programının açılışı gerçekleşecek.
- Portekiz Fado geleneğinin önemli temsilcilerinden Mariza konser verecek.
Spor
- Kadın A Milli Futbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 5. Grup'taki 6. maçında, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Almanya ile karşılaşacak.
- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 14. ve son hafta maçlarında Fenerbahçe, deplasmanda İspanya'nın Unicaja Malaga, Darüşşafaka Doğuş ise evinde Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımıyla karşı karşıya gelecek.
- Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın ilk maçında Gaziantepspor ile Medicana Sivasspor, Kamil Ocak Stadı'nda karşılaşacak.
- Erkekler Voleybol 1. Lig'de Final Etabı 1. devre maçları Durugöl Spor Salonu'nda sona erecek. Organizasyonun üçüncü gününde Arkas Spor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Halkbank-Fenerbahçe müsabakaları yapılacak.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website