Cep telefonları hakkında artık bilmeniz gerekenler


Şimdi o telefonlarınızı usulca kenara bırakın ve bu yazıya biraz zaman ayırın. Size ailemizin demirbaşı bu icatlar hakkında hiç ama hiç duymadıklarınızdan bahsedeceğiz.
1. Ah şu yer çekimi yok mu?
Aslında bu konuya hiç girmesek mi, ne dersiniz? Malum telefon arka cebe sığınca her yere geliyor sizinle. Ee.. bir de kağıt kadar kaldılar şimdi hissetmiyorsunuz da... Pata küte düşüyor her yere, olur olmaz her hareketinizde. Ay yok ben çok dikkat ederim diyorsanız size bir istatistik verelim İngiltere’de tuvalete düşüp de tamire gelen telefon sayısı yılda ortalama 100 bin civarındaymış. Vay efendim dedik, demedik değil.
2. Tuvalete değil belki ama Çin’de de elden düşmüyor
Çin’de bilgisayar tedavülden kalkalı çok olmuş a dostlar. Mübalağa ediyoruz tabi ki. Ancak  bu çekik gözlü internet kullanıcıları var ya işte onlar internete sadece telefondan giriyormuş. Yani dünyada İnternete cepten en çok giren millet Çinliler imiş.
3. Kapa kapa, sıkı kapa!
Herbir şeyimizi telefonlarımıza taşıyınca malum güvenlik problemi de her an kapıda. Akıllı telefonu yapan buna da bulmuş çareyi, yapıştırmış telefon kilidini. Doğum tarihinizden sevgilinizin adına kadar koyduğunuz o gerçekten FBI ve CIA bir araya gelse asla bulamayacağı şifrelerinize hiç değinmeden hemen size bir istatistik daha vermek istiyoruz; normal bir insan günde ortalama 110 kez tuş kilidi yapıyormuş.
4. Iy iğrenç!
Hani bu tuvaletler var ya... Hani bir de tutma yerleri var onların... İşte bu elinizde akıllı geçinen telefonlardaki bakteri oranı, tuvalet tutma yerlerinden 18 kat daha fazlaymış. Iy iğrenç tabi. Siz daha bırakmayın telefonları elinizden. Ee napıcaksınız? Çamaşır suyuna yatıramayacağınıza göre, her gün özel üretilen spreylerle telefonunuzu temizleyeceksiniz
5. İlle de telefonum
Biz böyle ailemizin yeni üyeleri, aman onlarsız bir saniye olmaz diye dalga geçiyoruz ama durum bazıları için gerçekten de vahim. Öyle vahim ki telefonunu kaybetme, kapsama alanı dışında kalma, batarya bitimi gibi konularda aşırı stres yapmayı tarif eden bir korku türü çıkmış ortaya. İsmine de "Nomofobi" denmiş.
6. Yarışalım mı?
Siz telefonlarınıza gözünüz gibi bakın, köşesi accık bir yere çarptı diye kahrolun başka memleketlerde telefonları yerden yere vursunlar. Nasıl yani? Şimdi şöyle oluyor ki canlarım, olay Finlandiya’da gelenekselleşen telefon atma yarışların da geçiyor. O kıyamadığınız telefonlarınızı alıyor, en estetik şekilde fırlatmaya çalışıyorsunuz. Olur da en uzağa atmayı başarırsanız yarışı kazanıyorsunuz. Yeminlen içimiz cız etti.
7. Nokia, seni unutmak ne mümkün
3310'a yetişenler sizi biraz şöyle alalım. Bilen bilir  takoz Ericson'dan sonra ne efsane olmuştu be Nokia.  Bir de peşi sıra patlatmıştı modelleri. Hah! o modeller arasında bir tanesi vardı ki 1100 oluyor kendileri. İşte bu model, 250 milyondan fazla satışıyla bu zamana kadar Nokia tarihinde en çok satan cihaz olmuş. Şimdi ise Nokia, Samsung ve Apple’dan sıra gelirse çıkarıyor birkaç bir şeyler.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website