'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat' programı çerçevesinde, Namık Kemal İmam Hatip Lisesi’nde Ümraniye genelinde eğitim gören 75 öğrenciye bisikletleri teslim edildi.
Çağın hastalıklarından biri olarak kabul edilen obeziteye kapı aralayan sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam yüzbinlerce çocuğu ve genci tehdit ederek, hayati öneme haiz başka hastalıklara da neden oluyor. Bu büyük sorunun önüne geçerek, sağlıklı beslenme ve hareketli bir yaşamı teşvik etmek adına Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim işbirliğiyle 'Sağlık İçin Bas Pedala' sloganıyla 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat' protokolü Ümraniye’de de hayata geçirildi. Projenin Ümraniye ayağında Ümraniye Kaymakamlığı, Ümraniye Belediyesi ve ÜMİMDER’in de destekçi olduğu proje kapsamında, Namık Kemal İmam Hatip Lisesi’nde bisiklet dağıtıldı. Derslerinde başarılı olan ve maddi olanakları elverişli olmayan 75 öğrencinin bisikletlerinin teslimi için bir program düzenlendi. 
Gerçekleştirilen dağıtım programına Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti İstanbul İl Sağlık Komisyonu Başkanı Ali Murat Duman, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş,öğretmenler ve öğrenciler katıldı.