15 bin öğrenci bilimle tanıştı


Beyoğlu Hareketleniyor festivalleri kapsamında Taksim Meydanı’nda düzenlenen 2. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği büyük ilgi gördü.
Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle organize edilen şenlik programına, İstanbul’un birçok ilçesinden ve Beyoğlu genelinden binlerce öğrenci, öğretmen ve veli katıldı. 24 farklı kurumdan 40 atölye standının yer aldığı şenlikte öğrenciler; uçak yapımından robot atölyesine, üç boyutlu yazıcılarla nesne yapımından, akıl oyunlarına kadar birçok farklı branşta çalışmaya katıldı.
İstanbul’un ilk büyük çaplı bilim şenliği, çocuklar için festival havasında geçti. Dört gün boyunca 15 bin 130 öğrencinin atölye çalışmalarına katıldığı şenliği, 300 binden fazla katılımcı ziyaret etti. Ortaokul ve anaokulu öğrencilerini bir araya getiren etkinlikte; tematik atölye çalışmaları, bilimsel gösteriler ve bilim söyleşileri yapıldı. Hafıza teknikleri, uygulamalı fen deneyleri, kolay öğrenme teknikleri, öğrenciler tarafından dikkatle izlendi. Öğrenciler, yoğun ilgi gösterdikleri faaliyetlerde, sahnede birebir uygulama yapma imkanı buldu. Model uçaklarını uçuran, yüzlerini boyatan çocuklar, geleceğin bilim adamları olma yolunda büyük bir adım attı. Etkinlik alanına gelen öğrencilere, bilim şenliği logolu bileklik ve bez çanta da hediye edildi.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website