Bursaspor'da Mutlu Topçu dönemi


Bursaspor Kulübü'nün Hamza Hamzaoğlu'nun ardından 1,5 yıllığına göreve getirdiği yeni teknik direktörü Mutlu Topçu, Başkan Ali Ay ile birlikte Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısının ardından imzayı attı.

Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza törenine Başkan Ali Ay, Mutlu Topçu, Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Pulat, Fatih Korkmaz, Ali Turan, Cem Öztürk ve Sezer Sezgin katıldı.

ALİ AY: "CAMİAMIZI TANIYAN İSİM"

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, "Aslında galip gelmiş bir başkan olarak sizi karşılamak isterdim ama olmadı. Hamza Hamzaoğlu ile 6 gün önce yollarımızı ayırmıştık. Yeni hocamızı bulmak için uğraş verdik. Bursaspor camiasını iyi tanıyan. Şampiyon olduğumuz kadroda yardımcı hoca olan ve futbolcularımızın bazılarını tanıyan Mutlu Hocada karar kıldık. Bence iyi bir karar verdiğimizi düşünüyorum" diyerek şunları söyledi:

BEYAZ SAYFA AÇTIK

"Bundan sonra yeni bir beyaz sayfa açtık. Hedefimiz doğrultusunda çalışacağız. Onun için uğraş vereceğimizi konuştuk. Mutlu Hoca Çarşamba gününden itibaren takımla çalışmaya başlayacak. Ne kadar çalışkan olduğunu hepimiz biliyoruz. Bundan sonra da Bursaspor için çalışacak ve beraber hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum."

İVAN ERGİNÇ SPORTİF DİREKTÖR

"İvan Ergiç'in annesi ameliyat olacak. Söylenen iki hafta içerisinde Şubat başında geleceği söylendi. Kendisini bekliyoruz. Görevi büyük ihtimalle ya sportif direktör veya benim danışmanım olacak. Bursaspor için en iyisini, güzelini yapmak için uğraş veriyorum. Bizim ilk konuştuğumuz Mutlu Hocaydı. Bu arada diğer hocalarla da temasta bulunduk. Fakat biz tekrar Mutlu Hoca ile çalışma kararı aldık. Ücret falan konuşulmadı. Boş mukaveleye imza attı. Mutlu Hoca bizim Hocamız şuan altı ay +1 sene imzaladık."

İKİ OYUNCU BAKIYORUZ

"Transfer ile ilgili uygun şartlarda olursa bir iki tane oyuncu bakıyoruz. Ama olmazsa da hocamızla görüştük. Bu takımla devam edeceğiz. Beyaz sayfa açıyoruz. Taraftarlarımızın, herkesin bu takımı desteklemesini istiyorum. Biz yeteri kadar çalışıyorsak biz bu işi başarırız. Hocamıza da güveniyoruz. Allah muvaffak etsin."

MUTLU TOPÇU: "HAYALİM OYNAMAKTI, TEKNİK DİREKTÖR OLDUM"

Bursaspor'un yeni teknik direktörü Mutlu Topçu, "Başta başkanım ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ben İnegöllüyüm. İnegölspor'da futbol oynadım. Allah Bursaspor'da oynamayı nasip etmedi ama Bursaspor'da şampiyonluk nasip etti. Bugün Teknik Direktörlük nasip etti. Dolayısıyla bunun heyecanı içerisindeyim" diyerek hedef ve düşünceleriyle ilgili şunları söyledi:

HEDEFTEN KOPMADIK

"Bursaspor olarak hedeflerden uzaklaşmış değiliz. Önümüzdeki 15 haftalık süreçte Bursaspor'u tekrar Avrupa'ya götürecek kadro var. Bunu en iyi şekilde yönlendirecek olan bizleriz. Bunu yaparken özellikle Vakıfköy'ü vurgulamak istiyorum. Oradaki kaynağı en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Biz bunu şampiyonluk döneminde de yaptık. Bunu yapmalıyız ki Bursaspor'un geleceğini teminat altına alalım. Bunu yaparken taraftarlarımız ile bir bütün olmak zorundayız. O sinerjiyi tekrar oluşturmamız lazım."

FENERBAHÇE MAÇINA KONSANTRE OLDUK

"Bugün itibariyle Fenerbahçe maçındaki taraftarı görmek için heyecanlanıyorum. Umuyorum tekrar bütünlük içerisinde olup hedeflere koşacağız. Oynanan futbol ile alakalı taraftarlarımız ve kamu oyunun beklentileri çok fazla. Bursaspor çok daha iyi daha agresif ne yaptığını bilen rakibine kendi oyun anlayışını kabul ettirmek zorunda. Bunu yapabilir. Buna sığınmak istemiyorum. Ben bu takımı böyle buldum bu transferleri ben yamadım mazeretlerini sunmayacağız. Hepimizin hoşnut olduğu modern futbol anlayışını sahaya yansıtacaktır. Belki yenilebilir ama herkesin takdirini kazanmış olacaktır. Yenildiğimiz maçlarda bile taraftarımız bize alkış tuttu. Dolayısıyla böyle bir takım oluşturmak zorundayız."

YARDIMCILARIM BELLİ

"Daha önce beraber olduğum Gökhan Geylani yardımcım, kaleci antrenörü Recep Atılgan ve Utku Yörükoğlu var. Belki bir hocamız daha olabilir. Yardımcılarımız da gerçek anlamda işlerinin profesyonelleri. İşini en iyi şekilde yapacak profesyonellerimiz var."

DEVRE ARASI TRANSFER ZORDUR

"Özellikle devre arası transferi zordur. Bu dönemde kimse değerli futbolcuları bırakmak istemez. Acele etmemek lazım. Çünkü Bursaspor'un geleceği söz konusu. Burada değerli oyuncular var. Onların performanslarını yükseltmek gerekiyor. Sezona iyi başlayan bir grup var elimizde. Belki şuanda formsuzlar. Onu yükseltirsek başarılı olacaktır. Transferde acele etmemek çok önemli."

BURSASPOR'U BEĞENMEDİM

"Çok samimi söyleyeyim. Medipol Başakspor çok iyi bulmadım. Bursaspor böyle oynamaması lazım. Rakibine boyun eğen sistem olmaz. Mücadele ediyoruz ama yeterli değil. Bu mücadeleyi sadece defansif anlamda yapmamalıyız. Sadece kendi yarı alanında top oynanmaz. Rakibin sahasında da oynamalıyız. Sadece Batalla'ya bağlı sistem olmaması lazım. Çok yönlü atak sistemi geliştirmemiz gerekiyor. Fenerbahçe maçıyla birlikte çok farklı bir Bursaspor'u herkes görecektir."

OYUN SİSTEMİ DEĞİŞECEK

"Daha dar alanda oynayan kaptırdığı andan itibaren baskı yapan bir takım olmalıyız. Bir tane pozisyon ile maçı bitirmek söz konusu olamaz. Bu grubun çalışması lazım. Çok çalışacağız daha fazla pozisyon üreteceğiz. Eğer yenilsek te bile taraftarımızın alkışladığı bir takım görmek zorundayız. Çünkü Bursaspor camiası bunu daha önce başardı. En kötü sezon sonunda Avrupa Kupalarına katılmaz zorundayız."

İVAN ERGİÇ ARKADAŞIM

"Ivan Ergiç benim de çok sevdiğim arkadaşım. Onun burada olması beni de mutlu eder. Önümüzdeki haftalarda kesinlik kazanacak. Onun burada olması bizi güçlendirecektir. Bilgi ve birikiminden yararlanacağız. Umarım gerçekleşir. Beraber çalışmaktan çok mutlu oluruz."

Bursaspor 3 yabancıyla yolunu ayırdı

BURSASPOR Kulübü, kadrosunda yer alan 3 yabancı oyuncudan birini sattı, 2 yabancı oyuncuyu ise kiraladı.

Kulüb Başkanı Ali Ay, ayrılan oyuncularla ilgili olarak şunları söyledi:

"Luis Advincula 600 bin dolar karşılığında Meksika’nın Tigres takımına gitti. Tomas Necid’i 6 aylığına, Legia Varşova takımına kiralık verdik. Maaşını onlar ödeyecek. İnşallah orada başarılı bir performans sergiler ve biz de sezon sonunda iyi bir fiyata satarız. Sane'yi Fransa'nın 2'nci Lig takımlarından Auxerre satın alma opsiyonuyla 200 bin Euro'ya kiraladık. Belki bazı yerli futbolcularımızla da ayrılacağız. Bir şey bitmeden kesinlikle söylemek istemiyorum. İmza aşamasına geldiğinde paylaşırız.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website