Kağıthane ulaşımın merkezi olacak


Kentsel dönüşüm alanında yaptığı atakla adından sıkça söz ettiren Kağıthane, sahip olduğu konum, ulaşım ve ticaret merkezlerine yakın olma avantajıyla yatırımcıların gözdesi haline geldi.
Yerli ve yabancı birçok şirket yatırımlarının devam ettiği Kağıthane’de, belediye tarafından başarıyla uygulanan kentsel dönüşüm çalışmaları ilçenin kaderini değiştirdi. Yüzde 60 oranında tamamlanan kentsel dönüşüm çalışmaları sayesinde cazibe merkezi haline gelen Kağıthane, yatırımcıları kendisine çekmeyi başardı.
Yabancı şirketlerin, bankaların, kurumsal birçok firmanın genel müdürlüğünün ya da şubesinin bulunduğu Maslak-Büyükdere-Levent üçlüsüne çok yakın bir mesafede bulunan ilçe, megakent İstanbul’un ticaret alanındaki can damarları Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Şişli, Mecidiyeköy hattına da ulaşım bakımından hakim bir noktada yer alıyor. Kağıthane bu avantajları sayesinde Türkiye’nin önde gelen inşaat firmalarının tercih ettiği ilçe haline gelmeyi başardı.
Ulaşımın merkezi Kağıthane
Ulaşım alanında önemli bir merkezde bulunan Kağıthane, İstanbul’un gözde ilçelerine çok yakın bir mesafede bulunuyor. Kağıthane-Dolmabahçe Tüneli ile Taksim ve Beşiktaş’a artık beş dakikada ulaşılabiliyor. Kağıthane’ye metrobüsle de ulaşmak mümkün. 6 mahallesinden metro hattı geçen ilçede ayrıca Kağıthane Merkez-Nurtepe-Çağlayan’dan geçecek olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu inşa çalışmaları 2017’de tamamlanacak. İstanbul Boğazı'nın altından geçecek Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli, Kağıthane’den başlıyor ve Ümraniye’ye kadar uzanıyor. 3. Havalimanı’nın ve ‘Boğaz’ın 3. İncisi’ olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün şehre ilk giriş noktası Hasdal üzerinden Kağıthane oldu. Silahtarağa-Kemerburgaz-Ağaçlı istikametini kapsayan tarihi demiryolu hattı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce projelendirildi.
Kağıthane Deresi Projesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yapılacak çok önemli bir proje Kağıthane’de hayata geçiyor. Kağıthane Belediyesi’nin bulunduğu noktadan Seyrantepe-Hasdal Viyadüğü’ne kadar Kağıthane Deresi’nin içi bir yaşam alanı haline gelecek. Proje yaklaşık 1 milyon metrekarelik bir alanı kapsıyor.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website