Minik eller mutfağa giriyor


Gaziosmanpaşa’da minikler yarıyıl tatilinde yiyecekleri ürünleri sağlıklı bir ortamda hem yapmayı öğreniyor hem de eğleniyor.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte minik öğrencilerin okul ve sınav streslerinden uzak eğlenceli bir tatil geçirebilmesi için miniklerin mutfağa girdiği bir proje başlattı. Dönüşüm mutfağında başlayan proje için minikler önce önlüklerini giyiyor, herhangi bir hijyen sorunu olmaması için şapkalarını takıyor ve çalışmalarına başlıyor.
Kimi çocuklar ellerinde oklavalar hamur açmaya çalışırken kimileri de pastalarını süslemeye çalıştı. Çocukların birlikte bir şeyler üretmesini sağlayarak tatil döneminde de işbirliği içinde eğlenmelerini sağlayan projede kız ve erkek çocuklardan oluşan 16 kişilik sınıflarda eğitmenler eşliğinde dersler veriliyor. Projeyle minik eller mutfağa girerek el becerilerini geliştirirken, yiyecekleri ürünleri kendi seçtikleri sağlıklı malzemelerle ortaya çıkarmanın ve bir şeyler üretebilmenin mutluluğunu yaşadı. İlkokul öğrencilerinin katıldığı etkinlik için velilerden yoğun talep olunca miniklerin mutfağa girdiği etkinliğin yaz tatilinde de uygulanabilmesi için çalışmalar başlatıldı.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website