ORC'nin son seçim anketi olay yarattı! Sadece üç parti Meclis'e girebiliyor

ORC araştırma şirketi, son seçim anketine ilişkin sonuçları kamuoyu ile paylaştı. Ankette birinci ve ikinci sıra değişmezken en büyük sürpriz MHP'de oldu. Yeni partilerin oy oranları ise beklentinin altında kalıyor.
ORC tarafından yapılan araştırmada AK Parti yüzde 36.1'le ilk sırada, CHP ise yüzde 25.4'le ikinci sırada yer aldı. Ankette en dikkat çeken sonuç ise MHP'nin oy oranındaki artış oldu. HDP'nin ise baraj altında kaldığı görülüyor.
Erken seçim tartışmaları devam ederken ORC Araştırma, kasım ayında yaptığı ve "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yönelttiği anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. HDP, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi baraj altında Yapılan araştırmaya göre; AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti barajı geçebiliyor. HDP, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi ise yüzde 10'luk barajı geçemiyor. Siyaset kulisleri hareketlendi Bugün seçim olsa Meclis aritmetiğinin çok farklı olacağı görülüyor. İşte siyaset kulislerini hareketlendiren ORC'nin anketine göre partilerin oy oranları: AK Parti birinci sırada AK Parti yüzde 36,1 ile zirvedeki yerini koruyarak birinci parti olma özelliğini sürdürüyor. Cumhur İttifakı'nda ortağı olan MHP ile oy oranları birleştiğinde yine tek başına iktidar olacağı görülüyor. CHP her zamanki oy oranında Yüzde 25,4 ile CHP ise her zamanki oy oranına yakın bir oranla ikinci parti oluyor. Bu sonuçlar erken seçim isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu memnun etmeyecek. MHP'de dikkat çekici sonuçlar ORC'nin araştırmasında en dikkat çekici sonuç ise MHP'de... Yüzde 12.7 ile üçüncü parti çıkan MHP'de yüzler gülecek zira bir kaç ay önceki anketlerde baraj altında kaldığı belirtiliyordu. İYİ Parti kıl payı baraj üstünde Millet İttifakı'nda CHP ile ortak olan İYİ Parti yüzde 10,4 ile barajın hemen üstünde yer alıyor. Sonuçlar Kılıçdaroğlu ile birlikte erken seçim isteyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'i memnun etmeyecek. HDP'de kritik seviye Seçimde elde ettiği belediye başkanlıklarına terör soruşturmaları kapsamında kayyum atanan HDP ise durum kritik. Zira yüzde 9,3 ile baraj altında kaldığı gösteriliyor. Saadet varlık gösteremiyor Önceki gün yaptığı 'asgari ücret 3 bin lira seviyesine yükselmeli' diyen Temel Karamollaoğlu'nun liderliğindeki Saadet Partisi yüzde 1.1 ile pek varlık gösteremiyor. Yeni partilerde durum iç açıcı değil Genel başkanlığını Ali Babacan'ın yaptığı DEVA Partisi yüzde 1,9, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi ise yüzde 2,5'de takılı kalmış gözüküyor. Bahçeli memnun olacak Daha önce anket şirketlerini MHP'nin oyunu düşük gösterdikleri gerekçesiyle yerden yere vuran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yukarıdaki rakamlardan bir hayli hoşnut olacak.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website