Taksim'de LGBT'lilerin Onur Yürüyüşü'ne izin verilmedi, onlarca kişi gözaltına alındı

İstanbul'da LGBT Onur Yürüyüşü için Taksim'e çıkmak isteyenlere polis müdahale etti. Onlarca yürüyüşçü gözaltına alındı. Polis, müdahaleler sırasında Agence France-Presse'in (AFP) foto muhabiri Bülent Kılıç'ı da gözaltına aldı. İstanbul'da, LGBT'lilerin bugün Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde yapmayı planladığı Onur Yürüyüşü öncesi Taksim Meydanı'nda ve çevresinde polisler tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı. Cihangir'de ve ara sokaklarda gruplar halinde bir araya gelip İstiklal Caddesi'nde çıkmak isteyenlere polis müdahale etti. Müdahaleler sırasında onlarca kişi gözaltına alındı.
VATANDAŞLAR GÖZALTILARI TENCERE VE TAVAYLA PROTESTO ETTİ Ağa Çırağı Sokağı'ndaki gözaltıları, çevredeki vatandaşlar tencere ve tavalarla ses çıkararak protesto etti. Gözaltılar sürerken yaklaşık 10 kişilik bir grup da alkışlarla tepki gösterdi. Bir polis yetkilisi, gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu ve dağılmazlarsa müdahale edeceklerini söyledi.
AFP FOTO MUHABİRİ BÜLENT KILIÇ'A GÖZALTI Polis, gözaltılar sırasında gazetecilere de müdahale ederek görüntü almalarını engelledi. AFP'nin foto muhabiri Bülent Kılıç da gazetecilere müdahale edilmesine tepki gösterdiği sırada gözaltına alındı. Kılıç, geçen yıl da yine Taksim'deki LGBT Onur Yürüyüşü sırasında gözaltına alınmıştı. AFP FOTO MUHABİRİ BÜLENT KILIÇ'A GÖZALTI Polis, gözaltılar sırasında gazetecilere de müdahale ederek görüntü almalarını engelledi. AFP'nin foto muhabiri Bülent Kılıç da gazetecilere müdahale edilmesine tepki gösterdiği sırada gözaltına alındı. Kılıç, geçen yıl da yine Taksim'deki LGBT Onur Yürüyüşü sırasında gözaltına alınmıştı.
Paylaşki Değeri Artsın :
Print PDF

Yükleniyor...

Son Yazılar

Köşe Yazarları

Popüler

Dış Kaynaklar

 
Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
Yazılım/Tasarım : ERSA
Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
Ersa Tasarım
Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website