İBB İtfaiye Ekipleri, Beykoz'da 61 metre derinliğindeki dar bir kuyuda yaklaşık 10 gündür mahsur kalan köpeği bu sabah 06.00 sularında kurtardı.
Beykoz Dereseki Mahallesi Karakulak Caddesi'nde kuyuya düşen köpeği kurtarma çalışmaları mutlu sonla tamamlandı. Yaklaşık 10 gündür 61 metre derinliğinde ve 30 santimetre çapındaki dar bir kuyuda mahsur kalan köpek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından bu sabah 06.00 sularında kurtarıldı.
İBB İtfaiye Ekipleri, su altı kamerası ve enkaz altı görüntüleme cihazı (gigracam) ile mahsur kalan köpeğin canlı görüntülerine ulaşmıştı. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra İSKİ ekipleri de kurtarma çalışmalarına kanal içi tarama kameraları ile katıldı.
4 Şubat tarihinden itibaren kuyuda bulunan köpeğin olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için kuyunun üzerine pnömatik iklim çadırı ve ısıtma sistemi kuruldu. Böylece köpeğin ısısının korunması sağlandı.
İBB İtfaiye ekipleri, derin ve daracık kuyuda mahsur kalan köpeği kurtarabilmek için çeşitli yakalama sistemleri kullandı. Yaklaşık 10 gündür sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmalar gece boyunca da sürdürüldü.