Kılıçdaroğlu, Minibüste Saldırıya Uğrayan Başörtülü Genç Kızı Ziyaret Etti


Kılıçdaroğlu, Maltepe'de saldırıya uğrayan başörtülü kızı evinde ziyaret etti.

CHP lideri Kemal KılıçdaroğluMaltepe'de bindiği minibüste saldırıya uğrayan başörtülü lise öğrencisini evinde ziyaret etti.
EVDE 20 DAKİKA KALDI
Genç kızın ailesiyle birlikte yaşadığı Bostancı'daki evde yaklaşık 20 dakika kalan Kılıçdaroğlu çıkışta yaptığı açıklamada, "Aileye geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim; hiçkimsenin kılığından, kıyafetinden, yaşam tarzından inancından kimliğinden ötürü ötekileşterilmesini istemeyiz. Herkes bu ülkede özgürce yaşayabilmeli, herkes bu ülkede huzur içinde yaşayabilmeli." dedi.
BASIN MENSUPLARINA AÇIKLAMADA BULUNMUŞTU
STK üyeleriyle yaptığı toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Şunu da kısaca ifade edeyim; Başı örtülü bir kız kardeşimize yapılan saldırıyı dün grup toplantısında kınamıştım, doğru olmadığını ifade etmiştim. Hiçkimsenin giyim tarzıyla uğraşmak gibi bir düşünceyi hiç kimse kafasından dahi geçirmemelidir. Herkes bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında özgürce gezebilmelidir. Herkesin giyimine, kuşamına, herkesin saygı duyması gerekir. Ben de öğleden sonra aileyi ziyaret edeceğim, kız kardeşimle tanışacağım. Onun da sorunlarını dinleyeceğim." dedi.
AİLESİYLE BİRLİKTE YAŞADIĞI EVDE ZİYARET ETTİ
Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu, genç kızın ailesiyle birlikte yaşadığı Bostancı'daki eve geldi. Kılıçdaroğlu, kızın ailesiyle birlikte yaşadığı Bostancı'daki evde yaklaşık 20 dakikakaldı.
Kılıçdaroğlu çıkışta yaptığı açıklamada, "Aileye geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim; hiçkimsenin kılığından, kıyafetinden, yaşam tarzından inancından kimliğinden ötürü ötekileşterilmesini istemeyiz. Herkes bu ülkede özgürce yaşayabilmeli, herkes bu ülkede huzur içinde yaşayabilmeli... Kız çocuğumuza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve bir daha ülkemizde olmamasını arzu ediyoruz." dedi.
Ziyareti sırasında Kılıçdaroğlu'na CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve partililer eşlik ediyor.

    Paylaşki Değeri Artsın :
    Print PDF

    Yükleniyor...

    Son Yazılar

    Köşe Yazarları

    Popüler

    Dış Kaynaklar

     
    Support : Site Yaptır | Web Destek | Danışmanlık
    Yazılım/Tasarım : ERSA
    Copyright © 2013. İstanbul Haber Gazetesi - İstanbul'un Sesi
    Ersa Tasarım
    Copyright 2012 Site Oluştur | Bu Bir Er-Sa Markasıdır. Tasarım: Creating Website